Skip to main content

İşyeri İtfaiye Raporu Nasıl Alınır?

İşyeri İtfaiye Raporu Nasıl Alınır sorusu sıklıkla gündeme gelen sorulardan biridir. Bu nedenle itfaiye hizmeti sağlayacak iş yerinin faaliyetlerini hazır edip süreci başlatması için Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Önlem Amirliği’nden iş yeri itfaiye raporunu alması gerekir. Başvurudan sonra en geç 5 iş gününde rapor hazır edilir. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Önlem Amirliği üzerinden yapılan kayıt yada başvuru kağıt üzerinden gerçekleştirilir.

İşyeri İtfaiye Raporu Nasıl Alınır? - Saygın Yangın

İş yeri itfaiye raporu nasıl alınır sorusuna ek olarak burada iş yeri itfaiye raporunun önemini belirtmek gerekir. Kamu kurumları ya da Özel kurumlar tarafından alınması mutlak olan raporun yangının herhangi bir nedenden dolayı oluşmasını engellemek ve yangın neticesinde oluşan hasarları en aza indirmek adına bu rapor büyük önem kazanır.

İlgili olan yapılarda ve binalarda yangın tehlikesi herhangi bir nedenden dolayı söz konusu olabilir. İtfaiyeye uygunluk belgelerinin içerisinde olan mevduatlar gereğince kullanım amacı başta olmak üzere işletim biçimi ve bakım göz önünde bulundurarak raporu kapsamlı şekilde değerlendirilmesi oldukça önemlidir.

Ruhsat için itfaiye raporu da mevduatları bağlı olarak gerçekleştirilir. İşletmenin ya da diğer kullanımda olan binaların yangına karşı hangi boyutta risk taşıdığını ve bu boyutun sıfıra indirilebilmesi hakkında nelerin gerekli olduğunu gösterir. Bu şekilde yangının oluşturduğu tehlikeler en aza iner ve yangının tehlikesi ile gerçekleşen can ve mal kayıpları daha uygun bir şekilde kontrol altına alınır.

İtfaiye Raporu İçin Ne Gerekli?

İtfaiye raporu için ne gerekli sorusunun cevabını merak eden kişilere gerekli olan bütün belge ve evrakları maddeler halinde sıralamak mümkündür.

  • Yapının kullanılabilir olduğunu göstermeye dayalı gerekli izin belgeleri
  • Numarataj bilgisini içeren belge
  • Etkili kişilere ait olduğunu gösteren çeşitli imza sirküleri
  • Vekaletnamenin var olduğu koşullarda vekaletnameye işaret eden belgeler
  • Son olarak da resmi gazetelerde yayınlanan ticaret sicil gazetesi örnekleri ve çeşitli diğer evraklar

Yukarıda bahsi geçen maddelerin içerdiği bütün belge ve evrakların tamam olması ile birlikte iş yeri itfaiye raporu kolay şekilde alınır.

İtfaiye Raporu İçin Ne Gerekli? - Saygın Yangın

İtfaiye Raporu Kaç Günde Çıkar?

İtfaiye raporu kaç günde çıkar sorusuna cevap olarak işlemlerin başlatılması ile birlikte 5 iş gününde raporun çıktığını söylemek mümkündür.  İş yeri itfaiye raporlarının hazır edilmesi için gerekli bütün evrakların tamamlanması oldukça önemlidir.

Aksi halde raporun hazır edilmesine bağlı olarak sürecin uzaması söz konusudur. Raporun çıkması için gerekli olan bütün evrakların hazır edilmesi için süreç durdurulur. Başvuru sonucunda gerekli bütün evrakların oluşması dahilinde ilk aşama tamamlanır.

Binanın gerekli şekilde incelenmesi adına ekipler binada olması gereken bütün durumları inceler ve ilgili mevzuatları uygun olup olmadığını belirler. Mevzuata uygunluk bulunursa başvuru yapan kişi adına ya da vekili adına işyeri itfaiye raporu çıkar.

  • İzlenme: 225